Tiramisu

Hej hur mår ni nu kommer det ett inlägg på ett jättegott recept som passar till en riktigt god söndag.Hoppas ni gillade receptet så skriv gärna i kommentarerna.Kram
Ingredienser Portioner: 8
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl Amaretto (Amaretto används ofta till desserter)
3 äggvitor
1 dl socker
20 savoyardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
Så här gör du
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast. Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott. Doppa den sockrade sidan av kexen i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port). Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. Pudra över kakao vid servering
Tips Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast.Kram
skriven
Det här recept är enkel och got.