🎂Tårta🎂
Hej nu kommer del 2 (sista delen)på tårt inlägget nu är det frosting jag kommer ha citron frosting för att det ger en väldigt syrlig smak👌🍰👍
Lemon swiss meringue buttercream
4 äggvitor
200 g socker
250 rumstempererat smör
Saft från 1/4 citron
Rivet skal från 1/2 citron
Gör så här
Blanda äggvitor och socker i en värmetålig skål och placera över ett vattenbad. Låt vattnet i kastrullen sjuda och värm blandningen under konstant omrörning tills blandninen är cirka 65 grader. Om du saknar termometer kan du avgöra om blandningen är klar genom att ta upp lite av blandningen mellan fingertopparna och gnuggar den lätt. När sockerkristallerna har smällt och det inte längre känns kornigt mellan fingrarna är det dags att ta av skålen från vattenbadet. Ta bort skålen från kastrullen och vispa blandningen med elvisp eller köksassistent tills blandningen blir till en ordentligt vit och fast maräng. Vispa tills marängen har svalnat, cirka 10-15 minuter. Tillsätt smör en liten bit i taget. Vispa ordentligt mellan varje smörbit, jag brukar se till att räkna till 15 mellan varje. Det tar sin lilla tid men är väl värt det. I detta skede är det lätt hänt att smörkrämen skär sig. Om smörkrämen är för kall, sätt tillbaka skålen över vattenbadet i några sekunder och testa sedan att vispa igen. Är den istället för varm, sätt in skålen i kylskåpet i 10 minuter och vispa igen. När smörkrämen når en fin, silkeslen konsisten, är det dags att tillsätta citronsaft och skal. Vispa sedan i några minuter till tills frostingen är jämn och fin.Sedan sätter ni ihop tårtan,där efter dekorerar man ni kan gå fullt ut men vi ville hålla det enkelt med marsipan och lite snö gubbar hoppas ni gillade receptet och att ni prövade att göra denna tårtan.Skriv i kommentarena om ni vill ha ett dekoration inlägg på snögubben som vi hade som dekoration kram👌🍰❤️❤️
