🍩Donut🍩

Hej idag ska jag skriva ett recept på mina favorit donuts för att dem vann,men självklart kommer jag också baka allt annat🌟(röstade också på instagram)Min favvo var glasyr donuten👍😍Vilka är dina favvo donuts??Hoppas ni gillade receptet!❤️🍩
Ingredienser🌸
10 gram jäst
1 msk vatten,ljummet
75 gram smör
4 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
2 st ägg
12 dl mjöl
Glasyr🌸
2 dl florsocker
2-3 matskedar vatten
Karamellfärg ( hur mycket man vill ) ( om man vill )
Gör så här🌸
Ca 20 stycken
1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.
2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.
3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.
4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.
6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.
7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.
8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel om du vill.
1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.
2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.
3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.
4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.
6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.
7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.
8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel om du vill.
Tips:om du inte orkar eller inte har ingredienserna till glasyren kan du ta och doppa dom i socker och kanel eller
bara socker några sek efter de har kommit ut.Njut!❤️👍🍩